9/9/08

PUOSC 2008/2012 (Pla Únic d'Obres i Serveis)

Benvolguts santperencs/ques
Vaig comprometrem a donar el meu punt de vista sobre la manera que ens ha tractat la Generalitat de Catalunya en el Pla Únic d’Obres i Serveis pel període 2008/2012.
Poder per falta d’eficiència o d’experiència del nostre Alcalde President o de manca de voluntat de la pròpia Administració, crec que, no es que ens hagin tractat malament, sinó que no ens han tingut ni en compte.
Les demandes fetes al PUOSC, res tenen a veure amb les Subvencions aprovades.
La primera d’elles, i que l’ajuntament marcava com a prioritaria (Construcció de les casetes del Camp de Futbol Municipal), la sol·licitava pel 2008 i li ha estat concedida pel 2010, amb tot el que això comporta i més endavant explico.
Recordem que aquesta legislatura acaba el maig-2011. Ara bé, ja tenen la pre-campanya iniciada per les properes eleccions.
Fem memòria. En la campanya electoral, si ho recordeu, els partits que governen a la Generalitat de Catalunya, per boca dels seus representants, varen fer promeses “electoralistes” cap a les possibles inversions que farien a la nostra població.
Aquelles promeses fetes en el seu dia, abans de les eleccions municipals, tenien que ser defensades per l’Alcalde escollit en aquells comicis (independentment del partit que fos elegit ) i reclamades per tal de que se portessin a terme.
Bé, dons les peticions fetes per l’Alcaldia a aquest Pla Únic d’Obres i Serveis varen ésser les següents:

DEMANDA PUOSC QUINQUENI 2008/2012

1-2008 Projecte vestidors del camp de futbol municipal pressupostat en 439.725,00 € i demanada subvenció de 350.000,00 €

2-2009 Centre d’educació infantil (Llar d’infants) pressupostat 579.327,65 i demanada subvenció de 463.000,00€

3-2010 Urbanització de l’entorn del pavelló polisportiu pressupostat en 578,082,53 € i demanada subvenció de 462.000,00 €

4-2011 Millora xarxa sanejament de l’urbanització del Bon Relax pressupostat en 2.774.733,61 € i demanada subvenció de 2.219.000,00 €

5-2012 Millora xarxa sanejament i pavimentació del nucli de Sant Pere Pescador pressupostat en 1.417.574,37 € i demanada subvenció de 1.134.000,00 €

6-2009 Instal·lació xarxa inalambrica (wifi) al municipi de Sant Pere Pescador pressupostat en 11.043,20 € i demanada subvenció de 9.200,00 €

I les obtingudes:

PUOSC 2008/2012 PLANIFICACIO QUINQUENAL

1- 2010 Vestidors Camp de futbol municipal pressupostats amb 439.725,00 € i amb una subvenció obtinguda de 320.000,00 €

2-2011 Urbanització de l’entorn del Pavelló polisportiu pressupostat 578.082,53 € i amb una subvenció de 30.000,00 €

3-2012 Centre Educació infantil (Llar d’infants) pressupostat 579.327,65 € i amb una subvenció de 342.736,27 €

Com podeu comprovar, la data d’otorgament d’aquestes són per l’any 2010 la primera i el 2012 la tercera, es a dir, quan acabin aquest i comencin el proper mandat (si així ho torna escollir el poble, cosa mes que probable, donada la peculiaritat del nostre municipi), per tant hem perdut quatre anys sense inversions al nostre municipi.
Ah!, i no us ho perdeu, pel que fa referència a les casetes del camp de futbol.
Els barracons provisionals tenen un cost pel nostre Ajuntament de 2000€ mensuals (aproximadament) i si no hi ha cap canvi, els seguirem pagant fins el proper 2010, amb el que tot això representa.

Feu-hi la lectura que vosaltres volgueu.
I que no us venguin fum, que d’això si que “en saben un rato”.
Només cal fer una pregunta:
Aquesta gestió es la que volem pel nostre poble?
Una demanda:
Menys xerrameca ,menys comentaris fora del lloc adequat i moltes vegades fora de to i molta més participació ciutadana.
I fer una crida:
Santperencs/ques si estimeu el vostre municipi lluiteu una mica, tan sols una mica per ell.
Endavant per Sant Pere Pescador.

5 comentaris:

el mon de color rosa...uf! ha dit...

Sr. Pere Girbent,
No tinc el gust de coneixer-lo però m'agradaria per fer-li un parell de preguntes:
on ha estat amagat durant aquest ultim any? realment les seves aportacions són molt inteligents i assenyades (aquesta és la primera impressió). I... sobretot on ha sigut durant tots els anys de govern de CiU (el partit que vostè representa) amb el Sr. Bosch al capdavant, aquests anys d'abandonament absolut de Sant Pere Pescador, aquests anys d'absolut passotisme perquè un poble amb moltes possibilitats es convertís en... això que ara mateix és tan difícil d'aixecar, especialment degut a la despesa feta per l'antic govern de Sant Pere (CiU), el gran pavelló.
Valoro els comentaris i fets constructius però NO ELS DESTRUCTIUS.
El Sr. Martí, no sabem si ho fa bé o malament però de moment ho fa i.. el Sr. Vilà "a pesar de los pesares" ha aconseguit el seu objectiu: animar la plaça. FELICITATS!
Sr. Girbent, sigui constructiu, no sigui destructiu perquè les properes eleccions poden tornar a deixar a tothom al lloc que li correspon. No calen més comentaris.

Estel·la Girbent ha dit...

Que hi farem.
Alguns apreciaran el treball que fas, d'altres odiaran cada progrés que facis...és lógic.
(i això també va per tots els d'oposició i l'actual govern)

Tot just ara entenc quan en Jaume Canet deia, en fi, no recordo la frase però...bé, suposo que tu si te'n recordaràs de la frase exacta.

No vull posar Palau-Saverdera com a mirall on s'hauria de reflexar Sant Pere, però si que puc valorar l'evolució que ha fet Palau en pocs anys, ja que hi he viscut...i coi, com ha canviat!!

Malauradament, no puc dir el mateix del meu poble, Sant Pere Pescador..i el que em fa més mal es veure que la gent no vol aquest canvi, prefereix viure estancat, sense ganes d'avançar, quan han votat el que em pensava/creia que volien...el progrés.
Doncs des del meu punt de vista, aquest famós CANVI per mi és pràcticament INAPRECIABLE!

I per últim:
Per que coi la gent no s'adona que tu i en Florenci no teniu res a veure?

Segueix treballant pel poble i el més important per tota la gent que hi conviu!!

pere girbent ha dit...

Benvolguda,
M’agradaria dir que no estic d’acord amb el que dius en el teu escrit, però també soc dels que opinen que moltes de les coses que retreus al antic govern de CiU (si és el cas de que n’eren), jo també les subscriuria.
Tots sabeu les dificultats que varem tenir CiU, per confeccionar la llista a les darreres eleccions municipals i els pals que ens varen posar a les rodes algunes d’aquelles persones. (O son imaginacions meves.)
Tot i això, varem poder presentar-nos als comicis electorals.
Pel que fa a la teva pregunta d’on estava el darrer any et diré que fen la feina que m’ha encomenat el poble, estar a l’oposició, assistir als plens municipals, fer aportacions construcives per millorar la imatge del nostre municipi i la qualitat de vida dels nostres conciutadans.
Aquestes mai han estat tingudes en compte per l’equip de govern i en aquest sentit a les actes dels plens municipals (públics) em remeto.
Pel que fa als darres anys, et diré que no vivia a Sant Pere per motius laborals i tenia la meva primera residencia a Palau Savardera. Estava, a mes, molt vinculat a Castelló d’Empúries on tenia un petit negoci y on varem crear l’Associacio d’Empresaris de Castello d’Empuries (AEEC) i n’era el secretari, i estava com a militant de Convergència Democràtica de Catalunya , vinculat al comitè local d’aquesta població.
Com tu molt bé dius no vull fer una oposició, de cap manera DESTRUCTIVA si no tot el contrari i fer arribar el que pasa a l’Ajuntament als ciutadans per que siguin ells qui valorin la tasca del consistori.
Pel que fa al Sr. Vila, tens tota la rao, soc dels que creu que ha conseguit desemvolopar una gran tasca amb el mercat, i he estat el primer en encoratjar-lo i felicitar-lo pels resultats obtinguts.
Nomes un comentari: t’agrairia fesis una ullada a la valoració que en fa l’Alcalde d’aquesta activitat en el seu bloc.
En aquest Bloc, totes les aportaccions son benvingudes i t’encoratjo a que hi partiucipis activament.No per tenir diferents punts de vista, vol dir que no volguem el millor pel nostre Poble.

Josep M. Marcé i Company ha dit...

Benvolgut Pere,
Com es diu vulgarment, a l'oposició hi fa molt fred. Perquè és una feina molt desagraïda, cal dedicar-hi moltes hores, i no sempre és entesa per la resta de la gent. Crec que en general es tracta de ser constant i de fer propostes coherents.
És normal que et confonguin amb en Florenci per les sigles que us acompanyen, però també és evident que a la política municipal el que importen són les persones i és evident que sou diferents.
Aniré seguint el teu bloc, però t'animo a fer-hi aportacions. És un bon sistema per arribar a les persones. Sóc amic personal d'en Jordi Martí, he estat vuit anys de gerent al Consell Comarcal i ara estic de gerent a l'Ajuntament de Figueres amb en Santi Vila.

Estel·la Girbent ha dit...

Et deixo un text informatiu de sobre com deiar missatges si no ets usuari de google.
He rebut varis e-mails, on em pregunteu com es fa per comentar al bloc.
En realitat és més senzill del que us penseu, jo també ho he preguntat, m'han informat i és molt simple.

1-Si mireu a baix del text, posa "enviat per..."seguit del nom, data i hora.
Doncs bé, al costat hi ha el nombre de comentaris fets, cliqueu a sobre.

2-Un cop obert, trobareu el llistat de comentaris, a dalt a la dreta el "Deixeu el vostre comentari". Allà podeu escriure el que vulgueu dir al bloc que esteu visitant.

3- Un cop escrit el comentari, a sota hi ha la "Comprovació de paraules", simplement les heu de repetir.
(si us surt error a la comprovació de paraules, us en posaràn unes altres...heu de repetir aquest procès)

4- A "escolliu una identitat" teniu quatre opcions:

*"google/blogger"
*"open ID"
*"Nom/URL"
*"Anònim"

Doncs podeu escollir entre:

"NoM/URL", posar el vostre nom, i seguidament clicar a "Publiqueu el vostre comentari".

O l'últim "Anònim", i també clicar a "Publiqueu el vostre comentari"


* el text amb l'explicació me'l van passar escrit en castellà, així que...si, l'he traduït a la meva manera i un cop acabat crec que he canviat el 50% de l'estructura de l'original!jeje
Us pot sonar una mica a recepta de Carlos Arguiñano, però espero que sigui prou entenedor i que us serveixi.