2/9/08

EL PONT

Bé, començarem a parlar del nostre Municipi.
Coses concretes i que ens afecten a tots i a totes.
Actituds reprovables, que les posarem a la vostra consideració.
Resposta a les vostres preguntes.
I molt mes.
Avui toca parlar del nostre Pont i de la més que reprovable actitud del nostre Batlle.
Des de l'inici de la legislatura, en la qual m'ha tocat estar a l'oposició, he vingut reiterant, ple rera ple, la necesitat de fer un estudi tècnic sobre l'estat actual del pont, i si aquest era desfavorable i si s'entreveia en ell un deteriorament considerable que poses en perill la seguretat de les persones, pressionar a les administracions per tal d'estudiar amb urgència la construcció d'un pont nou i aquest deixar-lo com a pont per a vianants i altes usos (carril bici, serveis, etc)
Desprès d'un any i mig finalment (a instancies del nostre Ajuntament), la Diputació, a traves d'una empresa d'Enginyeria, ha elaborat aquest informe i l'ha entregat.
Us faig cinc cèntims del que en ell si diu textualment.
"CONCLUSIONS
L'estat actual del pont (cas 5.1) no compleix les especificacions actuals de càrregues màximes a soportar segons normativa IAP. Evidentment des de la seva construcció, les normatives han sofert canvis importants i l'aspecte que ha canviat en major mesura i que afecta a la situació estructural del pont són les càrregues de projecte (de càlcul) i la seguretat enfront a caigudes, és a dir, les proteccions o pretils.
La situació no es critica degut a la geometria del pont. Tal com indica el plànol adjunt,les carregues del carro ( vehicle de 60T que marca l'IAP) en la situació actual no generen momet als voladius del pont ja que s'ubiquen sobre els nervis de les bigues, per tant, les magnituds dels esforços es redueixen. No obstant això, l'actual disposició de l'armadura a negatius (superior) de la llosa no es suficient com per soportar els esforços generats per les altres carregues (permanents i sobrecarregues d'us marcades per la normativa vigent.
Tot i no complir am els mínims establerts els resultats obtinguts (cas 5.1) no impliquen un ineficaç comportament estructural, aixi ho demostra el seu correcte funcionament durant mes de 60 anys.
La situació esdevé critica quan es pretén modificar la distribució d'usos, situació futura (cas 5.2), llavors la nova distribució de carregues si comporta uns magnitud d'esforços gens menyspreable respecte la capacitat màxima dels voladius.
La solució pasa inevitablement per no variar la distribució de càrregues del carro, mantenint-la sobre els nervis de les bigues.
Barcelona, juny 2008
Bé, vosaltres mateixos feu les vostres valoracions.
Ques es fa des de l'Alcaldia (per cert amb dedicació exclusiva al nostre municipi) en aquest tema?
Quedar bé amb les administracions, no sigui que perjudiqui la seva carrera política?
Cal més serietat i defensar els interesos del nostre Municipi per sobre de tot.
O, quedar bé, vol dir no fer res i no afrontar les realitats?
O es allò de "les patates calentes" ja se les trobaran els que vinguin?
No us recorda res aquesta actitud?
Ja us ho deia en l'escrit de la revista municipal La Gola, a Sant Pere hi ha temes pendents molt importants per el benestar de les persones que hi viuen i les administracions (totes) tenen un deute històric amb el nostre Municipi, però des de aqui les tenim que reivindicar i crec que no s'esta fent absolutament res i ho dic amb majúscules "RES".
El proper article serà fer-vos saber, sota el meu punt de vista, la manera en que ens ha tractat la Generalitat en el Pla Únic d'Obres i Serveis.
I que no us venguin cap "moto" la realitat és la que és.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitar-li per la nova pàgina web,m'ha agradat el seu escrit de la revista municipal "la gola". Vull dir-li que el missatge a quedat molt clar, és més, som més els que opinem com vosté envers l'actitud de l'alcalde, entre altres coses.
Diu que les administracions tenen un deute històric amb el nostre poble, l'oposició pot actuar?

pere girbent ha dit...

Benvolguda Anna.
No tinc el gust de conèixer-la, però primerament et vull agrair la visita a aquesta nova pàgina que volem fer arribar a tots els santperencs/ques de forma interactiva amb la finalitat d'apropar-vos a l'ajuntament. Aquest també era un compromís de CiU en el seu programa. Agrair el teu comentari sobre l'escrit que en el seu dia va ser publicat a la revista municipal La Gola. Això em dona força per començar aquesta nova etapa a l'oposició a l'Ajuntament del nostre Poble.
Pel que fa a la teva pregunta, et diré que si, i aixi hi estem treballant amb els companys de CiU que ens representen a les Administracions (Consell Comarcal, Diputació i Parlament de Catalunya).Alguns projectes ja els hi em comentat, han visitat el nostre Poble i hi estem treballant conjuntament.
El que si no podem fer, és canviar el tarannà autoritari de l'alcaldia (recordem que té majoria absoluta, per voluntat del Poble).Es l'alcaldia de la demagògia (mans esteses a l'oposició, treballarem plegats per les coses importants) paraules seves, però mai complides.
No accepta col-laboracions i quasi totes les propostes vingudes des de l'oposició no han estat en cap moment tingudes en compte. Això si, quan li ha convingut ens ha utilitzat "i ens hem deixat utilitzar, també cal dir-ho" com per exemple, la presentació del canvi d'usos de la zona del Centre Civic, i en podriem citar altres.
Això s'ha acabat i per això comenceem aquesta nova etapa, i fem una crida a la col-laboració ciutadana.

Anònim ha dit...

Benvolgut,

Fa alçaprem,entre paréntesi, de que l'Alcalde del nostre poble té dedicació exclusiva. I per tant retribució. I jo ho veig molt bé. Crec que un alcalde d'un poble de les característiques com Sant Pere Pescador, li cal un gerent a tot estar, que convisqui amb els problemes i gestions quotidianes i el frec a frec del dia a dia. Que no sigui un gerent llampec i sense horari!
Ara bé, cal saber optimitzar aquesta feina i dur-la a bon port, i ben cert que hores d'ara, que ja li hem donat un marge de confiança, amb el gairebé
any i mitg que duu com a cap de la gestió municipal, encara no hi veiem el color.
Jo el vaig votar, hi tenía confiança. Creia en una persona jove, lletrada, amb criteri, amb ganes, decidida a fer feina... I em sap greu haver-hi participat, d'haver-me engrescat en el seu projecte... Perque de bones pauraules, de retóriques, de sopars de duro, els santperencs no en vivim. Vivim del dia a dia, més ben dit, dels entrebancs de cada dia. I cansa. Necesitem un Alcalde decidit, amb empenta, que no es lamenti de les Administracions que no volen invertir amb nosaltres, sino que agafi el bou per les banyes i es planti, que ben segur que la majoría li farà costat. Que exigeigi i que s'exigeixi.I que exigeixi a qui formen equip amb ell, que moltes vegades son tant o més responsables. I que vagin tots a una .
Que sigui dur amb l'incivisme, que aixó no sembli país de xauxa. Soms molts els santperens que estem decebuts i volem veure passets endavant.
En cap govern les majories absolutes mai han sigut beneficioses per el poble i suposo que aquí ens passa el mateix i que vosté com a oposició ben poca cosa hi pot fer, pero el que si pot fer sense tenir vot pero amb veu, es mirar per Sant Pere, fer una oposició constructiva, ser-hi, objectar, tenir-nos informats, fer una mica la guitza... que qui sap si tots el decebuts d'ara, serem els seus votants de demà.
Salutacions.

pere girbent ha dit...

Benvolgut Anonim,
Nomès em cal dir-li una cosa: estic molt d'acord amb el seu escrit.
Ens cal un Alcalde amb dedicació i empenta, que vetlli pels santperencs/ques, pero a hores d'ara transcurregut un any i mig de legislatura encara no l'hem trobat.
Crec que hi ha molts votants d'aquesta candidatura que estan decebuts amb el resultats obtinguts fins ara, si n'hi ha hagut algun de rellevant.
El que li puc garantir es que desde l'oposició, que ben poca cosa podem fer, pero farem el posible per vetllar pels interesos del nostres conciutadans.
I garantir-li que en aquesta direcció hi estem treballant amb els companys de CiU.