2/10/09

CiU EN DEFENSA DEL TERRITORI

El Govern recula en la pretensió de convertir en zona marítima varis quilòmetres del Fluvià

El Congrés aprova una iniciativa de CiU per tal que es corregeixi la situació generada per l’atermenament del domini públic marítim terrestre d’aquella zona.
La Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Congrés dels Diputats va aprovar ahir una Proposició no de Llei de CiU, amb la incorporació d’una esmena del PSOE, que emplaça el Govern a revisar i corregir el procediment d’atermenament iniciat en el domini públic marítim terrestre en el curs del riu Fluvià i el rec Sirvent que està duent a terme la Direcció General de Costes.
El diputat de CiU per Girona, Jordi Xuclà, que és qui ha presentat la Proposició no de Llei, s’ha manifestat “radicalment en contra d’aquest procediment” iniciat pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Medi Marí. Xuclà ha recordat que aquest procediment té la seva base legal en una normativa “molt discutible” com és la Llei de Costes (Llei 22/1988, de 28 de juliol).
“El Ministeri de Medi Ambient vol ficar el nas en les propietats dels pagesos de l’Empordà 4 ó 5 quilòmetres amunt de la desembocadura del riu Fluvià”, ha denunciat el parlamentari de CiU, que considera que amb la iniciativa parlamentària de la federació s’emplaça el Govern a reconsiderar la seva actitud “centralista i sense justificació” mantinguda a la zona.
Aquesta Proposició no de Llei, segons el diputat gironí de CiU, ajuda els ciutadans del Baix Fluvià a defensar els seus drets legítims.
“El Congrés dels Diputats insta al Govern a:
Acostar postures buscant l’entesa amb la Generalitat de Catalunya, els Ajuntaments i altres organismes que es veuen involucrats en l’atermenament del curs del riu Fluvià amb la finalitat d’establir el límit del domini públic marítim terrestre atenent a la singularitat de la zona”.